duminică, 26 februarie 2012

"Artistul", Oscarul si "Hugo"

                                                "The Artist" triumfa la Oscaruri

Iata ca s-a incheiat si editia 2012 a Oscarurilor si suntem mai aproape de trecut decat de prezent sau viitor. O spun pentru ca marele castigator al serii, "Artistul/ The Artist" sau "L'artist" are sanse sa devina cel mai indragit si mai cunoscut film mut din toate timpurile, cu toate ca este facut in zilele noastre. Filmul a reusit sa isi insuseasca cinci premii dintr-un total de zece nominalizari si, cum spunea si Billy Crystal in timpul show-ului, "in Franta, mai mult ca sigur, e mare sarbatoare". Astfel, filmul si-a adjudecat statuetele pentru cel mai bun film anului, actor al anului, Jean Dujardin, regizor, coloana sonora si costume.
Ca in fiecare editie, au existat castigatori, pierzatori, dezamagiri si satisfactii. As putea spune ca surprizele au constat in faptul ca nu ma asteptam ca "Hugo" sa faca un numar de cinci premii, la fel ca "Artistul", si nu m-a deranjat deloc, cu toate ca ma asteptam si chiar vroiam cu disperare ca premiul pentru imagine sa mearga la "The Tree of Life". Oare sunt singurul care vroia ca acesta sa castige la cel mai bun film? Per ansamblu, Meryl Streep a castigat din nou, "Artistul" a luat la cele mai importante categorii, si inca o surpriza placuta, in opinia mea, "The Girl with the Dragon Tattoo" n-a plecat acasa cu mana goala, luand premiul pentru montaj.
Iar acum trecand la dezamagiri, pe langa faptul ca n-a primit o nominalizare pentru cel mai bun film, ultima parte a seriei "Harry Potter" a fost privata de obtinerea vreunei statuete, la efecte si decoruri luand "Hugo" si la machiaj, "are you kidding me??", The Iron Lady, dar tinand cont de faptul ca media varstei persoanelor din comisia Academiei este 67, cam intelegem explicatia acestor lucruri. (Doamne, pana si rostirea lui Extremely Loud la Best Picture a starnit rasete in sala).
Insa revenind la punctele-forte ale ceremoniei, Crystal a tinut o atmosfera cu care ne-a obisnuit, si as putea spune ca, spre deosebire de ce-a fost anul trecut cu James Franco cel plictisit, m-a facut sa ma simt relativ bine. Vedetele au venit imbracate frumos, Tom Cruise a prezentat premiul pentru cel mai bun film, iar Herr Hans Zimmer a orchestrat cea mai reusita muzica de la Oscaruri ever! Cam asta s-a intamplat azi-noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu