sâmbătă, 25 februarie 2012

O personalitate la extreme in "O saptamana cu Marilyn"

                                  Michelle Williams in "My Week with Marilyn"

Filmul "My Week with Marilyn" aduce in sfarsit pe ecrane povestea celei mai mari vedete ale anilor '50, sau cel putin o parte din ea. Biopicul prezinta o saptamana din viata actritei, in care sunt prezentate foarte detaliat problemele cu care se confrunta aceasta pe platourile de filmare ale peliculei "The Prince and the Showgirl". Ca Monroe suferea de crize de personalitate si lua pastile stim deja, asta punandu-i capat vietii cinci ani mai tarziu.
De fapt, firul narativ se axeaza mai degraba pe "crizele de actorie", ale vedetei precum si asupra relatiei profesionale sau nu, cu tanarul asistent de regie Colin Clark (Eddie Redmayne), ale carui memorii au fost sursa de inspiratie pentru film, dar si tensiunile de pe platou dintre aceasta si marele actor Sir Laurence Olivier (portretizat cu sarmul specific si "atitudinea shakesperiana" a lui Kenneth Branagh).
Povestea in sine nu reprezinta un mare "appeal", insa magnifica interpretare a actritei Michelle Williams este cea care te face sa recunosti calitatea filmului, ceea ce nu este un fapt in premiera (a se vedea Brokeback Mountain sau Blue Valentine). Aceasta se intruchipeaza perfect, nuantand foarte expresiv gesturile, modul in care se comporta la filmare si interpreteaza un personaj, dar mai ales dependenta de pastile si lipsa de incredere cu care se confrunta zilnic, fapt ce i-a fost decisiv si i-a ingreunat cariera ca actrita la Hollywood. Un rol greu de jucat, insa recunoasterea este facuta pe buna dreptate din partea Academiei de Film, actrita fiind inca o data nominalizata la Oscar pentru rol. Redmayne este de asemenea bun in rol, iar Branagh isi demonstreaza versatilitatea ca actor, intruchipandu-l chiar pe cel ale carui filme bazate pe opere shakesperiene l-au inspirat pe el insusi, Laurence Olivier, si reuseste sa ii gaseasca acea furie din ochi si dispret fata de actorii metodisti. 
Asadar, "My week with Marilyn" reprezinta o foarte interesanta perspectiva asupra actoriei si merita incercata o vizionare pentru a cunoaste cateva dintre dedeuspturile unei foarte importante celebritati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu