vineri, 9 martie 2012

Ultima cruciada a lui Indiana Jones

                Harrison Ford in a treia aventura, iar acum alaturi de Sean Connery

Cea de-a treia instaurare a celebrului erou de actiune emana si acum un puternic aer de aventura. "Indiana Jones si Ultima Cruciada" reprezinta ultima parte a trilogiei de pe-atunci a lui Steven Spielberg, produsa de George Lucas, creatorul "Star Wars". Il vedem din nou in actiune pe Harrison Ford in rolul deja consacrat, traind la limita pericolul in probabil cea mai importanta misiune de pana acum: cautarea Sfantului Graal.
Cu un "fresh" nou, locatii din cele mai variate (Venetia, Germania, Turcia) si un partener ca nimeni altul, insusi tatal sau (Sean Connery), "ultima cruciada" este poate cea mai iubita parte din intreaga serie. Si are si de ce!
De la multitudinea de glumete picante, schimburile de replici fantastice dintre cei doi si aventura non-stop de pe ecran, filmul nu te lasa sec. Este bogat intru totul si ofera ceva ce filmele din ziua de astazi nu prea ofera: un suflu nou de fiecare data si acea dorinta de aventura la care ai vrea sa iei parte si tu.
Spre deosebire de celalalte doua parti precedente, filmul debuteaza cu o prima aventura a tanarului Indiana Jones (jucat de River Phoenix) in care ii vedem foarte detaliat originile si pofta de aventura, pentru ca mai apoi sa fim introdusi in aceasta incitanta aventura. Avem din nou intalniri cu nazistii (si o fantastica scena aici pe care nu vreau sa o detaliez, ci trebuie vazuta), tradari si puzzle-uri uimitoare.
Aparitia lui Sean Connery in film este un foarte mare plus (eu cel putin nu mi l-as putea imagina fara el). Aduce personajului sau acel sarm bondian impreunat cu o foarte mare pasiune pentru devotamentul lui fata de misiune, iar acest fapt exceleaza de-a dreptul pe ecran. Imi imaginez acuma ce bine ar fi fost daca Spielberg lasa seria in pace si nu mai facea o a patra continuare in 2008, care m-a dezamagit si nu sunt singurul pentru ca pur si simplu n-am suportat sa-l vad pe acest fantastic erou imbatranit.
Revenind insa, filmul e bun, fantastic chiar, insa nu-l prefer deasupra la "Raiders" (prima parte), care este un clasic al genului de aventura. Insa e bine de vazut ce frumos a continuat aventura noastra, asa ca daca va este dor, eu vi-l recomand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu